К основному контенту

розвиток професійної компетентності вчителя

розвиток професійної компетентності вчителя

Рівень професійної компетентності вчителя — це його знання, вміння, особистий досвід. Бути компетентним означає бути здатним мобілізувати в певній ситуації отримані знання й досвід. Але професійна компетентність учителя потребує постійного розвитку й удосконалення. Проблема підвищення професійної компетентності педагогічних кадрів розглядається в різних аспектах у працях Ю. К. Бабанського, С Я. Батищева, В. І. Бондаря, О. Н. Владиславлєва, Ю. 3. Гільбуха, С У. Гончаренка, М. І. Дробнохода, С. Б. Єлканова, В. І. Лозової та інших.

"Професійна компетентність педагога як показник його особистісного розвитку та запорука успішного навчання учнів" (Районний методичний кабінет відділу освіти Маловисківської РДА). Сторінки. Головна сторінка.  Професійно компетентний вчитель – Успішний та компетентний учень. Професійна діяльність педагога характеризується його особистісними якостями і професійною компетентністю.  Професійна компетентність учителя – це сукупність його особистісних якостей, загальної культури й кваліфікаційних знань, умінь, методичної майстерності, гармонійна інтеграція яких у педагогічній діяльності дає оптимальний результат.

Для кращого розуміння формування професійної компетентності пропонуємо презентацію «Ключові компоненти професійної компетентності вчителя». Компетентність — ближче до «знаю як», ніж «знаю що». Компетентність — термін, який походить від латинського слова «competens (competentic)», що в перекладі означає «належний, здатний». Компетентність — це певна сума знань особистості, які дозволяють їй робити висновок про що-небудь, висловлювати переконливу, авторитетну думку.

Презентація професійного словника вчителя ХХІ століття. Слово начальника управління освіти «Про вимоги до професійних й особистісних якостей освітян в умовах Нової української школи». Дайджест сучасних методів корпоративного навчання педагогів.  Отже, тема нашого семінару «Підвищення професійної компетентності педагога в умовах Нової української школи». Зверніть увагу: у ваших папках план роботи, література й інтернет-джерела (додаток 9 на с. 50), графік відкритих уроків.  Професійне навчання також сприяє загальному інтелектуальному розвитку людини, зміцнює впевненість у собі. Корпоративне навчання неперервне — як у набутті професійних компетентностей, так і в соціально-культурному розвитку.

Модель професійної компетентності вчителя – це уявний зразок складових компонентів, що формують ідеального професіонала, що уособлює суспільні запити й потреби, відображає вимоги до вчителя сучасної школи. Взаємозв’язок елементів професійної компетентності педагога можна представити у вигляді віртуальної моделі (див. рис. 1).

постійного професійного розвитку, самовдосконалення, в умовах. особистісно зорієнтованого навчання; стимулювання бажання на підвищення свого професійного рівня  Мета: формування професійних компетентностей педагога для здійснення. постійного професійного розвитку, самовдосконалення, в умовах. особистісно зорієнтованого навчання; стимулювання бажання на підвищення свого професійного рівня  Рівні професійної компетентності вчителя. Рівень професійної компетентності. Критерії результативності педагогічної діяльності педагога. Дуже низький (репродуктивний).

А управління розвитком професійної компетентності вчителя розглядаємо як процес створення умов для становлення компетенцій, відповідних діяльності педагога як учасника «педагогічного виробництва». У силу зазначених характеристик сучасного трактування поняття «професійна компетентність» слід підкреслити, що педагогу необхідно оволодівати способами цілепокладання на основі реконструкції, аналізу та антиципації педагогічної діяльності, створення проектів навчального процесу, рефлексивно-діяльнісного управління їх реалізацією, діагностики, аналізу та оцінки ефективності власної діяльності.

Особливого значення набуває проблема розвитку професійної компетентності вчителів, діяльність яких пов’язана з фаховою поліфункціональністю, багатопредметністю, розгалуженістю емоційно-комунікативної сфери взаємодії з учнями тощо. Сучасний учитель географії чимраз більше здійснює у школі, поряд із навчанням і вихованням учнів, культурологічну, соціально–психологічну, розвивальну, дослідницьку, проективну функції, створює умови, що забезпечують освітній і духовний розвиток учнів. Його фахова досконалість дедалі більше характеризується рівнем компетентності, що визначає ефективність і результати

Структура професійної компетентності вчителя містить у собі ряд компетентностей, зокрема методичну. Саме методична підготовка повинна стати системоутворюючим фактором професійної підготовки вчителя, і всі дисципліни – від психології до філософії – повинні бути зорієнтовані на підготовку вчителя, при чому не вчителя взагалі, а вчителя конкретного предмета (предметів).  Таким чином, методична компетентність учителя – це система, метою розвитку якої є методична майстерність, а центральним елементом – мотивація. Треба відзначити, що саме мотивація до педагогічної діяльності розвивається у студентів дуже повільно.

Компетентність: Походить від латинського competens, що в перекладі означає належний, здібний; Спроможність кваліфіковано здійснювати діяльність, виконувати завдання або роботу; Набір знань, умінь, навичок і відношень, що дають змогу особистості здійснювати діяльність або виконувати певні функції, що підлягають досягненню певних стандартів у галузі професії чи діяльності; Певна база знань особистості, яка дозволяє їй судити про що-небудь, висловлювати переконливу, авторитетну думку.

Розвиток професійної компетентності вчителів як педагогічна проблема - Розвиток професійної компетентності вчителів як педагогічна проблема РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІВ за ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ Зміст ВСТУП 1. РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОС

Рівні професійної компетентності вчителя Рівень професійної компетентності Критерії результативності педагогічної діяльності вчителя Низький Не вміє пристосовувати виклад навчального матеріалу до особливостей аудиторії. Мету занять визначає стихійно, без урахування підготовленості учнів. Навчально-методичну літературу використовує мінімально.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

текст пісні в лисенка любить зимонька зима нас дітей маленьких

текст пісні в лисенка любить зимонька зима нас дітей маленьких Текст пісні «Зимонька-зима». 1.Стукає в вікно Гостя чарівна Знов до нас прийшла Зимонька-зима ПРИСПІВ Ой зима, зимонька-зима, Затанцює заспіває Зимонька; Ой зима, зимонька-зима, зачарує знову нас Зимонька. 2.Вибігла на двір Весела дітвора Сипала сніжком Зимонька-зима. 1. 2. Ой зима, зимонька-зима (исполнитель: Зима). К сожалению, содержание удалено по требованию правообладателя! Послушать/Cкачать эту песню. Mp3 320kbps на стороннем сайте. У нас недавно искали песни: Get back motherfucker 5 Seconds of Summer Rekviem Критик - Земфира кофевино Donovan Catch the Wind - Donovan Lykke Li -I Follow Rivers (The Magician Remix) Donovan Clara Clairvoyant. О чем песня Зима - Ой зима, зимонька-зима? Отправить. 2020 © Tekstovoi.Ru Тексты песен. x. Войти в Tekstovoi.ru. Используйте ВКонтакте, Одноклассники или Facebook, чтобы связаться с друзьями и активизировать участников ва Исполнитель: Дитячі новорічні пісні, Песня: Завітала зимонька

завдання для 2 класу з математики що спільного у словах кіно село юра язик

завдання для 2 класу з математики що спільного у словах кіно село юра язик В другому класі діти знають і розуміють що кожноо дня після уроків вони отримають нові домашні завдання. Ці завдання будуть відрізнятися і складністью і об'ємом і часом, затраченим на їх виконання. Допомога батьків з домашніми завданнями маленьким школярам загалом забирає багацько часу котрий з користю можна використатити в інших справах. Також в шкільній програмі з'являються нові предмети і матеріал цих предметів іноді складний для сприйняття навіть батькам.  І в цьому gdzonline.com.ua йде вам назустріч та дає можливість користуватися 24 години на добу матеріалами ГДЗ для 2 класу. Матеріали підібрані з розрахунку охоплення максимуму предметів, безкоштовні та доступні для перегляду без реєстрації та смс. Тут ви знайдете ГДЗ для 2-го класу по всім предметам. Шукайте правильні відповіді до підручників 2 класу у ГДЗ. Актуальна база 2019. Щоденне оновлення. Тільки перевірені ГДЗ на сайті Моя Школа.  Готові д

топ фильмы мелодрама 2020 росія

топ фильмы мелодрама 2020 росія Российское кино. Советское кино.  Линейку «Фабрика мелодрам» также пополнили фильмы с Дмитрием Пчелой, Анной Миклош и Дмитрием Паламарчуком. «Проект "Анна Николаевна"»: Робот-полицейская. Убойная сила андроида Зои Бербер. Подборки. Топ 100. Комедийные. Детективные. Мелодрамы. Боевики. Драмы. Криминальные. Приключения. Исторические. Триллеры.  Русские сериалы 2020 - Смотреть онлайн. Ничто не случается дважды 2 сезон. Ловушка времени. Нож в сердце. Паромщица. Следуя за сердцем. Корни. В данном разделе собраны лучшие мелодрамы 2020 года — Самые интересные и популярные мелодрамы в 2020 году в виде списка с подробным описанием, рейтингами, рецензиями, оценками и отзывами зрителей.  Данное действие моментально отразится на популярности этого фильма и скажется на данном топе. Пользуясь навигацией, вы можете выбрать конкретный жанр и год поступления в прокат. Выставляйте оценки, оставляйте отзывы и делитесь с друзьями для поднятия рейтинга своего лю